Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome

Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome

Format: 13×20 cm
Autor: Jerome K. Jerome
Traducere: Lia Decei
ISBN: 978-606-8623-68-9
Editura: CORINT
Aparitie: 2015
Numar pagini: 224
Preț: 24.90 RON

În acest jurnal de călătorie pe apele Tamisei, Jerome K. Jerome infirmă toate prejudecăţile referitoare la ironia englezească (prea puţin spectaculoasă) şi la epoca victoriană (conformistă şi sobră). Cartea îşi datorează succesul şi longevitatea umorului spumos cu care sunt evocate peripeţiile a trei londonezi pentru care o călătorie de plăcere pe fluviu capătă proporţiile unei expediţii aventuroase, plină de neprevăzut. Stilul unic al lui Jerome şi spiritul său de observaţie, care i-au captivat pe contemporanii scriitorului, transformă Trei într-o barcă într-un roman clasic al genului, la fel de surprinzător şi pentru cititorii zilelor noastre.
„Trei într-o barcă este un studiu despre prietenie, slăbiciunile şi maniile omeneşti şi iertare. Să o reciteşti e ca atunci când te aşezi lângă foc pentru a pălăvrăgi cu un unchi excentric care a văzut totul, a făcut totul, dar care tot e gata să râdă de sine însuşi.”The Independent

JEROME K. JEROME (1859-1927), prolificul prozator si dramaturg londonez pe care prietenii si familia il numeau simplu „J”, s-a nascut la 1859 in Staffordshire, Anglia. A lucrat ca profesor de scoala, actor si, in final, ca jurnalist. In Primul Razboi Mondial a participat ca sofer de ambulanta in Franta. A debutat in 1888 cu volumul Pe scena si in afara ei (scurta cariera a unui asa-zis actor). A fondat The Idler (Trandavul), revista lunara ilustrata. Umorul lui Jerome – uneori cu o urma de sentimentalism, alteori sententios – cunoaste o gama larga de nuante, de la absurd si caricatural pana la ironia fina. Conservator si anarhic in acelasi timp, profund implicat, dar si detasat, acest umor pastreaza un simt al echilibrului comic, a carui normalitate se bazeaza pe perspectiva ironica asupra timpului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s