RUDOLF DE HABSBURG. Mayerling sau sfârşitul unui imperiu

Format: 13×20 cm
Autor: CHRISTINE MONDON
Traducere: Diana Morărașu
ISBN: 978-606-8723-09-9
Editura: CORINT
Aparitie: 2015
Numar pagini: 160
Preț: 24.90 RON
disponibil în 03.07.2015

La 30 ianuarie 1889, prinţul moştenitor al monarhiei austro-ungare, Rudolf de Habsburg, este găsit mort, alături de amanta lui, baroana Maria Vetsera, în pavilionul de vânătoare de la Mayerling. Moartea lor a făcut obiectul multor interpretări. Unii vorbesc despre sinucidere, invocând varianta unei iubiri imposibile, în vreme ce alţii pun pe tapet posibilitatea unui asasinat politic. La urma urmelor, prinţul nu era partizanul unei întăriri a alianţei cu Germania şi dorea evoluţia statelor habsburgice înspre un liberalism mai accentuat. Date fiind ideile şi comportamentul său, Rudolf a fost ţinut la distanţă de activităţile tronului.
Tragedia de la Mayerling anunţă în mod inexorabil sfârşitul Imperiului Austro-Ungar. Rudolf lasă tronul nepotului împăratului, Franz Ferdinand, a cărui asasinare, la Sarajevo, va duce la declanşarea războiului din 1914–1918.

CHRISTINE MONDON, licenţiată în germană, doctor în litere al universităţii Paris-IV Sorbona, conferenţiar la universitatea Bordeaux III, este autoarea scrierilo Sissi, une femme d’avant-garde şi Louis II de Bavière, le Roi des lunes, apărute la Bernard Giovanangeli, Paris, în 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s