Infernul lui Gabriel de S.Reynard – impresii

2655_bc7b6728

Infernul lui Gabriel

Autor: Sylvain Reynard
Traducerea: Mihaela Doagă
Titlul original: Gabriel’s Inferno
Editura: Trei
Colecţia: Eroscop
Sinopsis:

Enigmatic şi sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante în timpul zilei şi un adept al plăcerilor lipsite de inhibiţii, în timpul nopţii.
Se foloseşte de şarmul său pentru a-şi satisface orice capriciu, dar este torturat de un trecut întunecat şi măcinat de convingerea profundă că nu mai are nicio speranţă de mântuire.
Când fermecătoarea şi inocenta Julia Mitchell se înscrie la cursul său, atracţia pe care o simte faţă de ea nu numai că îi periclitează cariera, dar îl trimite într-o călătorie în care trecutul şi prezentul se ciocnesc.
O provocatoare explorare a seducţiei şi a iubirii interzise.

„Julia respira răsuflarea lui, simţind-o fierbinte şi umedă. El era aerul ei. Nu se putea opri din sărutat îndeajuns de mult pentru a respira cu adevărat şi începu s-o ia cu ameţeală. Ceea ce nu făcea decât să intensifice senzaţia pe care i-o trezeau buzele lui, aşa că nu încercă să se împotrivească. Se abandonă senzaţiei…”

Infernul lui Gabriel este o poveste plină de pasiune a evadării omului din iadul personal, în încercarea de a dobândi imposibilul: izbăvirea şi dragostea.
Sylvain Reynard a fost semifinalist Goodreads Choice Awards la categoria Best Author în 2011 şi 2012. Romanul Infernul lui Gabriel a fost semifinalist la categoria Best Romance în 2011 în cadrul aceleiaşi competiţii. Trilogia din care face parte Infernul lui Gabriel figurează pe lista de bestselleruri New York Times şi USA Today.
Sylvain Reynard mărturiseşte că e interesat de felul în care literatura ne poate ajuta să explorăm aspectele condiţiei umane — în special suferinţa, sexul, dragostea, credinţa şi izbăvirea.

7227980
Povestea:
Julia Mitchell este o tânără masterandă, pasionată de cultura italiană şi în mod deosebit de opera lui Dante, iar Gabriel Emerson este un bărbat atragător, carismatic, misterios dar în acelaşi timp el este şi profesorul Juliei.
Între cei doi se va naşte treptat o frumoasă poveste de dragoste. Lucrurile nu sunt simple pentru că relaţia lor este interzisă şi multe obstacole le stau în cale.

20130319-003940
Impresii:
Intimidată de numărul mare de pagini al acestei cărti (peste 600), am tot amânat lectura acesteia. După ce am depăşit momentul, am constatat că am avut parte de o lectură uşoară, cursivă, ce nu m-a pus deloc în dificultate.
Prima parte a romanului mi-a creat o vagă senzaţie că ţin în mână un fanfiction, pe parcurs însă m-am obişnuit cu stilul autorului şi m-am lăsat prinsă de poveste.
Initial nu am putut să înţeleg personajele şi m-am simţit un pic confuză, dar în cele din urmă am primit mai multe detalii legate de trecutul acestora şi am putut să am o viziune mai amplă asupra subiectului.
Privind în ansamblu povestea mi-a creat imaginea unui basm modern pentru adulţi. O poveste de iubire complicată între un “prinţ” frumos, bogat, inteligent, dar chinuit de demoni interiori, ce va fi în cele din urmă salvat de o frumoasă şi inocentă “prinţesă”.
I-am acordat acestei cărţi 4 din 5 steluţe pentru că în ciuda celor câteva scapari minore, am avut parte de o lectură placută, un roman uşor de citit ce mi-a creat o stare de bine, de optimism.
Recomand cartea iubitorilor( adulţi) de literatură romantică.

7608086

3 gânduri despre „Infernul lui Gabriel de S.Reynard – impresii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s