Vacanţe de vis

 

Cum vacanţa de vara se apropie cu paşi repezi, cu toţii începem să ne facem planuri pentru câteva zile de concediu, iar dacă bugetul ne permite, putem alege chiar şi o destinaţie exotică, cum ar fi Rio de Janeiro.
Rio de Janeiro este al doilea oraş că mărime din Brazilia, iar locaţia sa frumoasă pe coasta Atlanticului de Sud transformă tot ceea ce îl înconjoară în atracţii turistice impresionante. De la ademenitoarele plaje cu nisip alb, apă cristalină şi caldă, la dealurile stâncoase care se ridică maiestuos peste peisajul urban plin de culoare – va veţi bucura de o frumuseţe naturală absolută în timpul vacanţei.
Oraşul oferă vizitatorilor numeroase puncte de atracţie, dintre acestea cele pe care nu trebuie să le rataţi fac parte:


Christ the Redeemer (Hristos Mântuitorul) – Se află la înălţime, deasupra oraşului ca un simbol al creştinismului brazilian şi este situată pe Muntele Corcovado, pe un vârf cu peste 2300 picioare înălţime. Această frumoasă şi captivantă statuie Art Deco este considerată ca fiind cea mai mare statuie a lui Isus din lume şi oferă cu siguranţă un spectacol pe care trebuie să îl includeţi în itinerariul dumneavoastră.

Muntele Sugarloaf – Această bucată uriaşă de piatră monolitică este una dintre cele mai remarcabile formaţiuni stâncoase care se ridică superb între apă şi pământ. Vederile către Muntele Sugarloaf sunt cu adevărat incredibile, dar priveliştile din vârful muntelui sunt uluitoare şi va vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna.

Plaja Copacabana – Plaja Copacabana este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, datorită mai multor factori. În primul rând, plajă este mărginită de apele cristaline ale oceanului pe de o parte, precum şi de promenada Copacabana şi toate facilităţile moderne ale oraşului pe cealaltă parte. În plus, la ambele capete ale acestei plaje lungi se află două forturi istorice maiestuoase. Copacabana este una dintre cele mai bune plaje unde va veţi bucură de vederi infinite asupra oceanului, de nisipul cald de sub picioare şi de aerul curat.

Plaja Ipanema – Ipanema este o altă plajă fabuloasă, situată în cartierul Ipanema, chiar lângă plaja Copacabana. Fâşia lungă de plajă este în esenţă la fel ca şi Copacabana, dar oferă, de asemenea, o mulţime de modalităţi de distracţie şi o serie de dotări în plus.


Stadionul Maracana – Stadionul Maracana este cel mai mare stadion de fotbal din Brazilia şi de pe continent, cu peste 82000 de locuri. Construit în 1950, stadionul a fost folosit în principal pentru turnee de fotbal, evenimente culturale majore, concerte şi alte jocuri. În prezent, Maracana este încă unul dintre cele mai mari stadioane de pe continent şi una dintre cele mai impresionante atracţii din Rio.


Laguna Lagoa Rodrigo de Freitas – Lagoa Rodrigo de Freitas este o lagună mare, situată între plajele Copacabana şi Ipanema, în zona de sud. Pe malurile lacului sunt locuri cu adevărat magice, unde puteţi profita din plin de peisajele uimitoare din Rio.


Apeductul Carioca – Apeductul Carioca este un pod pitoresc, situat chiar în inima oraşului. Stilul colonial arhitectural afişează două niveluri de arcuri mai mici şi mai mari, în timp rolul apeductului de la construcţia să din secolul 18 a fost furnizarea de apă proaspătă în oraş. În zilele noastre, această este o privelişte spectaculoasă chiar în „inima” oraşului şi, în plus, apeductul este transformat într-o punte.


Parcul Lage – Parcul Lage este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice situate în sudul oraşului Rio. În parc veţi regăsi un conac imens, grădini şi o fântână. În atriumul conacului se află o cafenea elegantă, de unde va puteţi bucură de faţadele uimitoare ale clădirii.


Parcul natural Quinta da Boa Vista – Quinta da Boa Vista este un parc natural mare din centrul oraşului şi reprezintă un alt loc atrăgător unde va veţi bucură de o plimbare relaxantă. Peisajele sunt reprezentate de iazuri calme albastre, înconjurate de pajişti verzi vaste, palmieri înalţi şi alte plantaţii. În plus, Quinta da Boa Vista este cunoscut că un parc cu numeroase distracţii şi situri istorice. Muzeul Naţional al Braziliei se află în clădirea uriaşă a Palatului Imperial. O altă atracţie din cadrul parcului este Grădina Zoologică din Rio, care oferă o abundenţă de distracţii pentru copii şi adulţi deopotrivă.

Dacă va doriţi să vizitaţi Rio de Janeiro, compania Aerolines oferă bilete avion Wizz la preţuri avantajoase.

Aerolines – Bilete de avion ieftine – Rezervari bilete de avion
Compania Aerolines, în cei şase ani de activitate continuă, a dezvoltat un sistem care ajută clienţi să îşi planifice cu uşurinţă vacanţele.
Un bilet de avion este, cel mai adesea, costisitor, de aceea compania a creat categorii de oferte speciale, care să includă bilete ieftine către cât mai multe destinaţii din Europa şi din întreagă lume.
Ţările învecinate, capitalele europene şi nu numai sunt destinaţiile care includ oferte bilete de avion la preţuri mici, care vor asigura zboruri plăcute, adesea directe. Biletele din această categorie sunt dus-întors şi includ toate taxele de aeroport aferente. În câteva minute, clientul îşi poate caută şi rezervă un bilet, fără grijă taxelor suplimentare.

Articol sponsorizat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s