O călătorie în căutarea sinelui …Regina Adevărată – Regina Ţinutului Tearling

2725_f5d208f1

Regina Adevărată vol. 1 din seria Regina Ţinutului Tearling
Autor: Erika Johansen
Traducerea: Laura Sandu
Editura: Trei
Format: broşată cu supracopertă; 13X20 cm
Gen: distopie, fantasy
Povestea:
Kelsea Raleigh este o fată de 19 ani ce până la această vârstă a cunoscut lumea numai prin intermediul cărţilor şi al informaţiilor oferite de ce-i ce s-au ocupat de creşterea ei, doi bătrâni însărcinaţi de mama sa o crească, educe şi protejeze de orice pericol. Viaţa ei a fost mereu în primejdie pentru că toţi o vor moartă, Regina Roşie, nobilii şi insuşi unchiul acesteia, Regentul.
Kelsea este viitoarea regină a ţinutului Tearling. Un regat greu încercat de războaie, prădat de propriii nobili şi de Mortmesne, ţinut condus de Regina Roşie.
Un cataclism misterios numit Trecerea a făcut să piară cea mai mare parte a umanitaţii şi să dispară întreaga tehnologie ultramodernă, regresând lumea într-o epoca feudala, dar aflându-se totodata undeva în viitor.
Acum a sosit vremea ca tânăra fată să se întoarcă şi să-şi ocupe poziţia de drept, să devină adevăratul conducator al ţinutului Tearling. Dar oare este ea pregătită pentru această responsabilitate? Este ea cea care va aduce pacea şi prosperitatea lumii de care aparţine, sau nu?
Impresii:
Mi s-a parut originală ideea de a combina elementele distopice cu cele fantasy. Nu le-am mai întâlnit până acum în alt roman şi pentru asta ofer o bila alba autoarei. Au fost însă destule aspecte care m-au deranjat, dar care sper să se remedieze pe parcurs, în viitoarele volume din serie.
Nu este tocmai o lectură intensă pe care să nu o poţi lăsa din mâna, este posibil sa vrei sa iei o mică pauză. Kelsea este un personaj cu destule probleme, sper ca pe viitor să vedem o transformare a ei. Mi-aş dori să o văd cum se transformă din fata naivă şi neîncrezătoare, într-un lider puternic şi înţelept.
Mi s-a părut un pic exagerată imaginea pe care o are Kelsea despre oameni din jurul ei – toţi cei peste 30 de ani sunt bătrâni ( şi tot insistă pe tema asta).
Personajul meu favorit este Spectrul, interesant, carismatic, misterios, exact genul pe care vrei să-l vezi cât mai mult într-o carte.
În ansamblu este un roman satisfăcătoare, însă lasă loc şi de mai bine. Sper ca următoarele volume să completeze acele locuri rămase goale în acest volum şi să văd o evoluţie a personajelor ( în mod deosebit Kelsea).
Recomand cartea celor ce iubesc genul fantasy şi vor să citească şi ceva un pic mai diferit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s