The Raven Boys de Maggie Stiefvater recenzie

cover_ravenboys_300

The Raven Boys de Maggie Stiefvater # vol.  1 din The raven Cycle

Am observat că sunt destule persoane care nu agrează stilul acestei autoare. Mie îmi place, îl găsesc oarecum poetic. Stiefvater are o manieră aparte de a descrie emoţiile şi în mod deosebit acele sentimente pe care nu vrem să le simţim – ruşinea, vina, jena.  Toate acestea pentru mine fac ca textul să-mi pară mult mai apropiat de viaţa reală.

Aceasta este povestea lui Blue, fiica unui medium ce trăieşte împreună cu familia ei la fel de înzestrată cu abilităţi parapsihice într-un mic oraşel. Blue însă nu a primit acest „har”, ea în schimb are abilitatea de a amplifica orice manifestare de natură paranormală. Poate spori calităţile de medium ale rudelor ei, dar şi de a creşte capacităţile de manifestare a oricărui fenomen ocult.

tumblr_mh2buqA3791qbwv8ho1_500

Întreaga viaţă Blue a trăit sub povara unei profeţii sumbre – aceea că sărutul ei îi va ucide adevărata dragoste. Nu sărutul în sine, însă acesta va declanşa o serie de evenimente ce vor duce la moartea respectivului băiat.

Toate acestea o fac pe tânăra fată să fie oarecum timidă şi reticentă faţă de necunoscuţi. Totuşi reuşeşte să se împrietenească cu un grup de băieţi ce studiază la o şcoală privată din zonă, numită Aglionby. Această şcoală are ca emblemă un corb, de aici şi numele grupului  „The raven boys”.

Gansey este liderul, iar ceilalţi băieţi sunt Ronan, un tânăr rebel, Noah şi Adam. Adam este singurul care nu provine dintr-o familie înstărită. El îşi dă toată silinţa pentru a rămâne să studieze la Aglionby. Întâmplator el este şi atrăgator, sensibil, loial şi astfel îi stârneşte interesul lui Blue.

Oare acesta este băiatul pe care Blue nu trebuie să-l sărute? Sau poate că este Gansey?

Scopul grupului este de a găsi un obiect magic, ceva legendar ce se presupune că s-ar afla în acea zonă. Acesta este destul de vag descris de autoare, nici nu stiu dacă există vreo legendă reală sau este una inventată de aceasta.

Cert este că băieţii conduşi de Gansey şi ajutaţi de capacităţile de amplificare a oricărei manifestări magice a lui Blue, pornesc în căutarea acestui obiect mistic.

Povestea în sine merge destul de greu, însa la această autoare frumuseţea scrierilor nu stă în poveste, ci mai degrabă în maniera în care o spune. Stilul ei reuşeşte să transmită emoţii cititorului. Cred că poveştile ei se adresează mai degrabă sufletelor sensibile ce simt mai profund emoţiile.

Ca o recomandare, dacă aţi citit Fior şi v-a plăcut atunci această carte este pentru voi. Dacă nu, atunci încercaţi altceva.

Am primit această carte din partea magazinului online Books Express. De aici vă puteţi procura o gamă largă de titluri atât de beletristica, cât şi de specialitate, în limba engleză, dar şi în alte limbi străine (franceză, germană, spaniolă etc).

 

the_raven_boys_by_msfionnalee-d5k85eu

Reclame

2 gânduri despre „The Raven Boys de Maggie Stiefvater recenzie

  1. Foarte frumoasa recenzia 🙂 Pare un volum interesant. Sper sa reusesc sa-l citesc si eu. Seria Fior nu a fost tocmai una dintre preferatele mele, dar poate aceasta carte ma va face sa-mi doresc sa citesc si continuarea ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s