Vacanţa de vis

PRAGA4

Cu toţii avem o destinaţie la care visăm, un loc unde ne-am dori să ajungem cândva într-o vacanţă. Fie că este vorba despre o ţară îndepărtată sau una apropiată, fie că ne dorim o excursie într-un oraş mare, cosmopolit sau un sejur departe de lume într-o zonă liniştită aproape de mare sau de ce nu undeva la munte. Cert este că toţi ne dorim să ajungem cândva într-un loc special la care am visat de mult.
Eu una îmi doresc să vizitez Praga. Cum sunt o fire romantică, pasionată de istorie şi artă, nici că puteam să-mi aleg o destinaţie mai potrivită.

30351_1
Praga, supranumit şi “Oraşul celor o sută de clopotniţe” sau “ Oraşul de aur” este o urbe deosebit de frumoasă. Străbătută de râul Vltava ce îşi croieşte drum printre numeroasele realizările arhitectonice ce dăinuie de secole ca  martori muţi ai evoluţiei oraşului dealungul secolelor.
Praga este un oraş cu o istorie bogată, zbuciumată. Aflat în inima Europei, la confluenţa rutelor comerciale, intereselor politice şi influenţelor culturale, această aşezare nu a adus pentru oraş o istorie liniştita ci din contră, a garantat una plină de evenimente.
S-au spus şi s-au scris foarte multe despre acest oras, dar motivele pentru care Praga rămâne o destinaţie turistică atât de populară sunt foarte simple. Veţi înţelege asta dintr-o simplă plimbare pe straduţele vechi, pavate cu piatră cubică, ale oraşului vechi, observând arhitectura deosebită a clădirilor, bisericile şi minunatul Castel.
Indiferent dacă este iarnă sau vară, Praga oferă turiştilor o mulţime de atracţii ( Palatul şi grădinile Wallenstein, Cartierul Evreiesc, Turnul Daliborka, Primăria şi ceasul astronomic, Catedrala Sf.Vitus etc), iar din 1992 centrul istoric al Pragăi a intrat în patrimoniul cultural mondial.

Reloj-Astronomico-Praga
Oraşul situat pe malurile râului Vltava, în inima Boemiei, este un centru cultural în care s-au născut sau au trăit o mulţime de artişti, scriitori (Kafka, Kundera), poeţi (Rilke), atleţi, regizori de film.
În urma Revoluţiei de Catifea, Praga a scăpat de asuprirea comunismului, iar orasul a cunoscut un boom economic care a fost şi mai pregnant în momentul în care Cehia s-a alaturat Uniunii Europene.
Dacă v-am stârnit interesul pentru această destinaţie turistică şi doriţi să vizitaţi Praga, compania Aerolines vinde bilete de avion la cele mai bune preţuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s