Noi aparitii in luna octombrie la editura Corint & Leda

Grupul Editorial Corint ne aduce in luna octombrie doua carti interesante, una din ele este volumul doi al seriei Iubiri la Paris de Juliette Sobant (Imbratisari la Paris), iar cea de-a doua carte este un document istoric, mai precis jurnalul Ducesei Olga Romanova, fiica cea mare a Tarului Nicolae al II-lea.

Mai jos am sa va las o scurta prezentare a cartilor si cate un extras din aceastea.

Imbratisari la Paris de Juliette Sobanet

Traducerea: Carmen Ion

Editura: Leda

Nr. de pagini: 416

Pret: 31,90 lei / 25,52 lei

Imbratisari_la_Paris_fragment

Disponibil din 27 octombrie 2014

Sinopsis:

Jurnalul conţine extrase din scrisorile familiei şi memorii ale contemporanilorO AVENTURĂ SAVUROASĂ ÎN ORAŞUL IUBIRI
Când Chloe Turner, organizatoare de evenimente din Washington, D.C., se trezeşte fără un ban, fără paşaport şi fără inelul de logodnă în camera ei de hotel din Paris, mai are doar o vagă amintire despre Claude, galantul francez care o convinsese în ajun să mai bea un pahar de vin în plus… înainte să se facă nevăzut cu toate lucrurile ei. Un adevărat dezastru, mai ales că tânăra Chloe urmează să se căsătorească peste doar o săptămână.
Şi asta nu e tot… Poliţia e pe urmele ei din cauza aceluiaşi Claude. Singura speranţă a lui Chloe este Julien, un şarmant agent sub acoperire care are propriile sale secrete.
Şi în vreme ce îl urmează pe misteriosul Julien prin toată Franţa, descoperă cu uimire o lume magică şi începe să se întrebe dacă viaţa perfectă de acasă este totuşi ceea ce-şi doreşte cu adevărat…
Juliette Sobanet ne serveşte o poveste delicioasă, ca o café au lait şi un croasant cu ciocolată, care trebuie savurată şi împărtăşită. – LAUREN CLARK

Jurnalul Marii Ducese Olga Romanova de Helen Azar

Traducerea: Roxana Claudia Olteanu

Editura: Corint

Nr. de pagini: 224

Jurnalul_Olgai_Romanov_fragment

Disponibil din 27 octombrie 2014

Sinopsis:

Marea Ducesă Olga Romanova avea 22 de ani când a murit, în iulie 1918, ucisă, împreună cu toţi ceilalţi membri ai familiei imperiale, de bolşevici.
Cel mai mare copil dintre cei cinci ai ţarului Nicolae al II-lea şi ai ţarinei Aleksandra, Olga era în vremea relatărilor din jurnal la vârsta măritişului, fiind considerată una dintre cele mai râvnite prinţese ale epocii. Viitorul rege Carol al II-lea al României s-a numărat printre cei mai importanţi pretendenţi ai săi, dar întâlnirea dintre cele două familii regale nu s-a sfârşit cu o hotărâre în privinţa mariajului princiar.
Jurnalul Olgăi Romanova, început în 1905 şi încheiat pe 15 martie 1917, la scurt timp după abdicarea tatălui ei, este o descriere atentă şi plină de candoare a întâmplărilor de zi cu zi din viaţa Marii Ducese.
Un document remarcabil al unei tinere care nu a ales să facă parte dintr-o familie regală şi nu a profitat niciodată de poziţia sa, ci şi-a pierdut viaţa tocmai din cauza a ceea ce reprezenta familia ei.

Reclame

Un gând despre „Noi aparitii in luna octombrie la editura Corint & Leda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s