Imaginaţie sau realitate… Fangirl de Rainbow Rowell recenzie

FANGIRL_CoverDec2012-725x1075

Fangirl

Autor: Rainbow Rowell
Editura: Macmillan
Format: 13X19,5 cm; broşată ;459 pagini
Gen:Y.A, contemporary
Sursa: Carte primita spre recenzie din partea librariei Books Express

tumblr_mwmdvkYr2Z1s3n3bno1_500
Povestea:
Cath şi Wren sunt gemene idetice, iar până de curând au făcut totul împreună. Acum însă Wren îşi doreşte altceva, ea vrea să se bucure de viaţa studenţească – să meargă la petreceri, să danseze, să se întâlnească cu băieţi.
Asta însă nu este pe placul lui Cath, ea îşi doreste să-şi păstreze stilul de viaţă de dinainte de facultate.
Cath este o fire interiorizată, temătoare, ce prefera să-şi petreaca timpul scriind fanfiction, să se piardă în universul imaginar unde iubirea este mult mai intensă şi totul este mult mai interesant decât tot ce a întâlnit ea în viaţa reală.
Acum Cath trebuie să se decidă dacă este pregătită să înfrunte realitatea, să-şi deschidă inima şi să iubească, să experimenteze situaţii noi. Astfel descoperă că în realitate cunoaşte foarte puţine lucruri despre viaţa reală.

 

tumblr_mttkwjoe6H1qf8xhjo1_1280

 

Impresii:
Nu se întâmplă prea des să întâlneşti un personaj fictiv cu care să te poţi identifica atat de bine. Sunt sigură că mulţi dintre noi, iubitorii de literatură ne putem regăsi în Cath.
Cath scrie fanfiction şi este îndrăgostită de Simon Snow. Problema este că acesta este un personaj imaginar, iar acest fapt o face să nu-l remarce pe băiatul îndrăgostit de lângă ea.
Cath nu este ca sora ei, ea nu se simte confortabil la facultate. Singurul ei refugiu este scrisul şi pasiunea ei pentru romanele seriei cu Simon Snow. Totuşi încet începe să înveţe să se bucure şi de plăcerile vieţii reale.
Mi-a plăcut modul în care autoarea a dezvoltat povestea. Cath şi Levi se îndrăgostesc treptat, se descoperă, se plac şi în cele din urmă se iubesc. Este imposibil sa nu te ataşezi de personajele lui Rowell, sunt pur şi simplu adorabile, sunt carismatice, ai putea jura ca sunt reale.
De asemenea autoarea atinge şi câteva subiecte delicate cum ar fi sănatatea mintală, dinamica familiei şi alcoolismul. Toate acestea dau mai multă valoare textului.
Pentru mine Fangil a fost una dintre cele mai bune cărţi citite anul acesta şi o recomand din tot sufletul tuturor, dar mai ales celor ce macar o dată în viaţă s-au îndrăgostit de un personaj fictiv.

Cartea o puteţi cumpăra din librăria Books Express în ediţia cartonată sau cea broşată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s