Fară suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria? Sub aceeaşi stea – recenzie

2542

Sub aceeasi stea

Titlul original: The Fault in Our Strars
Autor: John Green
Traducerea: Shauki Al-Gareeb
Editura: Trei
Colectia:Young Fiction Connection
Format:13X 20 cm; brosata cu supracoperta ; 306 pagini
Gen: Y.A, contemporary
Sursa: primită cadou
Sinopsis:

Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”.

Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

the_fault_in_our_stars__by_dragonjinx174-d6g28zs

Impresii:
Cartea asta am tot amânat-o. Cred că m-a aşteptat pe raft aproape un an de zile. Ştiam că este o poveste tristă şi mi-a fost teamă să o citesc, mi-a fost teamă că voi plânge şi aşa a şi fost, dar nu îmi pare rău, a meritat fiecare lacrimă.
Categoric nu este genul acela de lectură care să te binedispună, romanul tratează un subiect sensibil, delicat, însă autorul reuşeşte să o facă foarte bine. Nu am mai citit o carte care sa atingă o temă filosofică într-o manieră atat de facilă. Pentru că totuşi pe lângă povestea de dragoste dintre cei doi adolescenţi, Green ne vorbeşte despre viaţă şi moarte, despre cât de important este cum îţi trăieşti viaţa, cât de important este să te bucuri de fiecare zi, de fiecare eveniment, de fiecare persoană pe care o întâlneşti dealungul vieţii. Esenţa este să te bucuri de tot ce te înconjară, să vezi frumosul din jurul tău, să nu te laşi doborât de obstacole.

În ciuda faptului că este o poveste cu subiect trist, mesajul este unul optimist ce te face ca pentru câteva clipe să te gândeşti la viaţa ta şi la cât de norocos eşti pentru că exişti.
Cu siguranţă povestea de dragoste dintre Hazel şi Augustus îmi va rămâne pentru multă vreme în minte şi cel mai probabil cândva o voi reciti cu aceaşi placere şi emoţie.
O recomand din tot sufletul tuturor indiferent de vârstă, cartea asta trebuie să se regasească în bibliotecile voastre.

the-fault-in-our-stars

…există cărţi…despre care nu le poţi spune oamenilor, cărţi atât de deosebite şi  rare şi care îţi aparţin, astfel încât să-ţi faci publică afecţiunea pare o trădare.

Reclame

Un gând despre „Fară suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria? Sub aceeaşi stea – recenzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s