Când o floare îţi schimbă destinul … Aripi de Aprilynne Pike recenzie

aripi-1799

Aripi
Titlul original:Wings # vol. 1 Aripi
Autor: Aprilynne Pike
Traducerea: Mihaela Alexandrescu şi Laura Frunză
Editura: Litera
Format:14,5 X 21,5 cm; cartonată ; 271 pagini
Gen: Y.A, paranormal romance, fantasy.
Sursa: Primită spre recenzile de la editura Litera

hqdefault
Sinopsis:

„Laurel privea fascinată chestiile acelea deschise. Erau inspaimantator de frumoase – o frumusețe imposibil de exprimat în cuvinte. Se întoarse din nou spre oglindă și privi de-o parte și de alta a capului. Păreau ca niște aripi…”
Laurel crede că este o liceană ca oricare alta, dar are câteva particularități pe care nu și le poate explica. Nu suportă soarele, nu-i este frig niciodată și preferă să-și petreacă timpul în aer liber. Până când se întâmplă ceva cu adevărat straniu: o floare cu petale ca niște aripi îi înflorește pe… spate. Laurel nu este o ființă omenească, nimic din viața ei nu este ceea ce pare, iar extraordinara ei metamorfoză este inevitabilă. Tulburată de afecţiunea pe care o simte pentru David, colegul săritor şi amabil, şi Tamani, paznicul ei vigilent şi pasional din lumea zânelor, Laurel se vede pusă în fața unei noi încercări: pentru a-şi păstra identitatea, casa şi familia şi pentru a proteja tărâmul zânelor, Avalon, trebuie să înfrunte un inamic puternic. Tot ceea ce știați despre zâne se va schimba pentru totdeauna după ce citiți această nouă serie plină de suspans și de magie. Continuarea în cartea a doua, Iluzii.

fate

Impresii:
Povestea o are în centul ei pe Laurel, o adolescentă de cincisprezece ani, ce se mută împreună cu părinţii ei într-un oraşel nou. Ea este o fire rezervată şi îi este dificil să se adapteze la noua viaţă, totuşi reuşeşte să se împrietenească cu David, un tânăr atrăgător şi sociabil. Datorită lui reuşeşte să se integreze printre ceilalti elevi şi să nu se mai simtă atât de diferită.
Pentru că totuşi Laurel este diferită de celelalte fete, iar acest lucru devine evident din ziua în care pe spatele ei înfloreşte o floare.
Povestea este destul de draguţă, în mod deosebit a doua parte a cărţii devine mai interesantă şi promite ca următoarele volume să ne dezvăluie mai multe lucruri despre lumea secretă a zânelor.
„Aripi” este o lectură potrivită adolescenţilor, fetiţelor în mod deosebit.
Limbajul este accesibil, iar naraţiunea este uşor de urmărit. Am observat câteva clisee specifice genului paranormal romance, nu m-a deranjat aspectul acesta. Vreau doar să atrag atenţia asupra acestui aspect. Dacă urmăriţi sa citiţi ceva inedit atunci încercaţi altceva, însă dacă vă este dor să citiţi ceva ce să vă amintească de „Amurg”, atunci aceasta este cartea pe care o căutaţi.

Reclame

2 gânduri despre „Când o floare îţi schimbă destinul … Aripi de Aprilynne Pike recenzie

  1. Am citit cele 3 cartii din serie,si mi-au placut enorm,o poveste cu zane si oameni foarte interesanta si diferita de ceea ce stiam despre zane si lumea lor.Merita citite,si foarte frumoasa recenzia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s