Nopţi la Rodanthe de Nicholas Sparks recenzie

wpid-img_20140404_131811.jpg

Titlul original: Nights in Rodanthe
Autor: Nicholas Sparks
Traducerea: Alexandra Turturea
Editura: Rao
Format: 11X18 cm, broşată: 183 pagini
Gen: romance

nights_in_rodanthe

Sinopsis:

Unul dintre cele mai apreciate romane ale lui Nicholas Sparks, Nopţi în Rodanthe  este o dramă romantică despre două suflete pierdute care se întâlnesc într-un moment de cumpănă al vieţii lor şi trăiesc într-un singur weekend o aventură pasională care le va schimba pentru totdeauna cursul vieţii.
Adrienne Willis, o femeie blocată într-o căsnicie nefericită, pleaca într-o vacanţă de două zile in Rodanthe, un orăşel de coastă din Carolina de Nord, pentru a avea grijă de hanul unor prieteni de familie si, totodată, pentru a incerca sa puna ordine în haosul din viata ei.
Singurul oaspete al hanului este atrăgătorul doctor Paul Flanner, un bărbat la rândul lui chinuit de propriile crize de conştiinţă. Singuri într-un loc izolat şi uitat de lume, prinşi în mijlocul unei furtuni puternice, Adrienne si Paul încep o scurta, dar magica poveste de dragoste, descoperind că niciodata nu este prea târziu să-ţi găseşti iubirea vieţii.

nights-in-rodanthe-15

Impresii personale:

Trebuie să recunosc ca sunt o romantică incurabila şi iubesc poveştile scrise de Nicholas Sparks. Fireşte nu toate mi-au plăcut la fel de mult, însă fiecare în parte mi-a atins latura sensibilă a sufletului într-un fel sau altul.
La fel s-a întămplat şi de aceasta dată cu micuţul roman „Nopţi la Rodanthe”. Nu voi insista prea mult pe descrierea acţiunii pentru a nu vă strica placerea lecturii, vă voi spune doar ce anume mi-a plăcut la această carte.
La fel ca şi în celelalte romane ale sale, Sparks pune accent pe importanţa familiei şi a relaţiilor dintre membrii acesteia.

Îmi place modul în care redă frumuseţea şi simplitatea vieţii de familie. Stiu că poate părea utopic modul în care vede el familia, însă exact aceasta viziune îţi creaza o stare de bine, de pace interioară, de optimism.
În „Nopti la Rodanthe” personajele principale sunt doi oameni maturi ce au trecut prin experienţe dureroase si din anumite motive se afla într-un punct de rascruce al vieţii lor. Întâmplarea face ca cei doi sa se întalneasca şi pentru o scurta perioadă să se iubească, să se destăinuie şi în cele din urmă să se salveze reciproc. Soarta însa îi desparte pentru că fiecare trebuie să-şi pună viaţa în ordine, însă zilele petrecute împreună rămân de nepreţuit.
Mesajul carţii ar fi că dragostea o poţi întâlni oricând, indiferent de vârstă şi că nu trebuie neapărat să dureze mult. Niciodată nu este prea târziu să te opreşti şi să-ţi faci ordine în viaţă, să faci pace cu trecutul tău, cu familia ta şi să preţuieşti fiecare clipă petrecută împreuna cu cei dragi.

Trailer:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s