Lola si băiatul de treabă din vecini de Stephanie Perkins recenzie

Lola-si-baiatul-de-treaba-din-vecini_EPICA

Lola si băiatul de treabă din vecini

Titlul original: Lola and the Boy next door
Autor: Stephanie Perkins
Traducerea: Cristina Jinga
Editura: Epica
Format: 13,5X20 cm, brosata cu clapeta; 318 pagini
Gen: Y.A. romance

Dragostea, ce este dragostea…un sentiment enervant de plăcut ce îţi dă viaţa peste cap. Lola Nolan însă  a depăşit momentul dureros (cel puţin aşa crede ea). Are un prieten stabil – Max, un tip foarte cool mult mai mare decât ea ce cântă într-o trupă rock.
Dar si Lola este o fată originală. Ea nu crede în modă ci in deghizări. În fiecare zi poartă câte un costum original care mai de care mai strălucitor si scandalos, astfel încât mereu atrage toate privirile.
Însă dincolo de costumele extravagante şi iubitul rebel, Lola este o fată cuminte ce işi ascultă părinţii, învaţă bine, are un job cu jumătate de normă la un cinematograf şi are planuri mari pentru viitor – îşi doreşte să devină o importantă creatoare de costume.
Viata ei pare stabilă până în ziua în care vecinii de alaturi se reîntorc acasa. Între Lola si gemenii familiei Bell au rămas lucruri nespuse.

Lola şi Calliope Bell au fost bune prietene în copilărie însă undeva pe parcurs relaţia lor s-a racit. Calliope a devenit o patinatoare celebră în timp ce Lola a rămas doar fata cu costumele.
Însă adevărata problema a Lolei nu este cu Calliope ci cu fratele ei geaman Cricket.
Între ei a fost mai mult decât o prietenie, însa lucrurile s-au terminat prost. Acum însă revazându-l îşi dă seama ca înca mai are sentimente pentru el.
Cât de complicată este dragostea…Lola îl iubeste pe Max şi îi place să fie cu el – Max este iubitul ei, dar înca se simte atrasă de Cricket.
Îl va alege pe Cricket sau va rămâne cu Max? Decizii, decizii…

 

Mi-a plăcut enorm cartea asta. Dacă prima parte mi s-a părut un pic mai lentă, a doua jumătate a cărtii am devorat-o. Doamne rar găseşti într-o carte mai frumos descrisă iubirea inocentă. M-a facut să simt (din nou) primii fiori ai iubirii.
Cricket este adorabil, atât de bun si atent la fiecare gest al Lolei şi are atât de multă răbdare cu ea. Este imposibil să nu te îndrăgosteşti de el. Categoric Cricket Bell este noul meu erou (până şi numele lui îmi place).
Lola este  nebună şi aiurită, însa este o fată foarte buna, o fiică ascultătoare şi o prietenă de nădejde. Singura ei problema sunt băieţii. Nu reuşeşte să-l aleagă pe “cel bun”, este foarte nehotărâtă.
Cartea însa este mai mult decât o poveste de dragoste adolescentină. Autoarea atinge si alte subiecte precum relaţiile  in cadrul familiei. Avem mai multe perspective. Părinţi homosexuali – fiica ( Lola – Nathan şi Andy, cei doi taţi) – acest aspect nu l-am mai întâlnit în vreun roman pentru adolescenţi. Relaţia fiică şi mama biologică (Lola si Norah), dar şi relaţiile între fraţi (Calliope şi Cricket), precum şi relaţiile acestora cu părinţii şi fratele mai mare. Avem o intreaga gamă de relaţii.
Cartea atinge şi alte subiecte precum abuzul de alcool şi droguri, maternitatea la vârste fragede, precum şi efectele pe care le poate produce moştenriea genetică asupra psihicului adolescentului.
La un moment dat Lola se consideră ratata şi spune că lucrul acesta îl are in gene. Atâta vreme cât părinţii ei biologici au vieţi dezordonate, distruse, ea consideră ca la fel va fi şi viaţa ei. Însă lucrul acesta nu este adevărat, educaţia şi mediul în care copilul se dezvoltă este mult mai important decât factorul genetic.
În plus dacă vă era dor de Anna şi St.Clair veţi avea ocazia să vă reîntâlniţi cu ei şi să descoperiţi ca încă se iubesc cu pasiune.
Cu alte cuvinte vă recomand din tot sufletul această carte, pentru că merită cu prisosinţă.
Pentru încheiere am ales câteva citate (aş fi ales o mulţime, dar m-am oprit la doua):

“Viaţa nu este despre ce moşteneşti, ci despre ce FACI cu ceea ce moşteneşti.”
“ Numai pentru că un lucru nu e practic nu înseamna ca nu merită să-l creezi. Uneori, frumuseţea şi magia vieţii adevarate sunt destul.”

Melodia aceasta mi s-a părut că se potriveşte foarte bine cu povestea…

Anunțuri

4 gânduri despre „Lola si băiatul de treabă din vecini de Stephanie Perkins recenzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s