Recenzie Circul Noptii de Erin Morgenstern

Cop_Circul_noptii[1]

Autor: Erin Morgensten

Titlu original: Night Circus

Traducerea: Ondine Cristina

Editura: Corint

ISBN: 978-973-102-544-5 

Format: 15X23,5 cm, cartonat cu supracoperta

Gen: fantasy

Urmărind periplul aventuros al unui circ fermecat, romanul talentatei tinere scriitoare Erin Morgenstern este o magică poveste de dragoste pentru cititorii de toate vârstele.

Circul soseşte fără veste. Fără înştiinţări, fără afişe lipite pe stâlpi sau panouri. E pur şi simplu acolo unde ieri nu era nimic.

Sub cupola corturilor nocturne, în dungi albe şi negre, te aşteaptă însă o experienţă cu totul unică, o sărbătoare a simţurilor – poţi să te pierzi într-un labirint de nori, să rătăceşti prin meandrele unei grădini luxuriante construite din gheaţă, să priveşti uimit la contorsionista tatuată care se strecoară într-o minusculă cutie de sticlă şi să te îmbeţi cu miresmele de caramel şi scorţişoară ce adie ameţitor prin aer.

Bine aţi venit în Le Cirque des Rêves! Însă, în spatele norilor de fum şi al oglinzilor, se derulează o competiţie crâncenă – un duel între doi tineri magicieni, Celia şi Marco – an trenaţi încă din copilărie să concureze într-un „joc” implacabil de către maeştrii lor misterioşi. Necunoscută celor doi, aceasta este însă o confruntare din care doar unul dintre ei va reuşi să iasă învingător, iar circul este scena pe care se desfăşoară o bătălie cumplită a imaginaţiei şi voinţei.

Dar când o dragoste profundă, pasionată şi magică se înfiripă între cei doi protagonişti, bătrânii lor maeştri trebuie să intervină, iar consecinţele vor fi periculoase pentru toţi cei implicaţi.

O poveste seducătoare, plină de aventură, magie şi poezie, un basm cuceritor pentru cititorii de toate vârstele.

 

Coperta carti

 

Din tot ce am citit anul acesta o carte m-a facut sa raman fara cuvinte, aceasta este Circul noptii. De departe este o lectura inedita cum nu mi-a mai fost dat sa citesc de multa vreme, o poveste stranie si fascinanta in egala masura. O carte frumos scrisa ce te face sa te pierzi intr-o lume magica, mistica – lumea circului.

Circul Noptii insa nu este unul obisnuit, ci unul aparte cum nu a mai existat altul vreodata. El este creat de doi maestrii ai magiei, prinsi intr-o  competitite pe viata din care numai unul va iesi invingator. Lucrurile nu sunt insa simple pentru ca intre cei doi competitori se aprinde scanteia dragostei. Ce se va intampla cu iubirea lor? Cine va invinge, ce se va intampla cu Circul?

Este putin dificil de urmarit firul naratiunii pentru ca actiunea se desfasoara pe mai multe planuri si pe o perioada indelungata de timp. Initial ii cunoastem pe cei doi magicieni, Celia si Marco. Ii cunoastem si ii observam cum evolueaza, cum relationeza cu cei din jurul lor, apoi asistam la crearea circului si ii urmarim evolutia.

Pe de alta parte  este Bailey, un baiat ce isi cauta drumul in viata, iar intr-o zi Circul isi face aparitia in orasul lui. Cum ii va schimba destinul acesta, ce se va intampla cu Bailey?

Povestile tuturor se vor impleti la un moment dat si fiecare va avea un rol important in existenta Circului.

Este o carte stranie si poate pentru multi va fi o lectura “greu digerabila”, insa pentru cei ce vor reusi sa treaca peste acest obstacol vor aprecia povestea plina de magie scrisa atat de frumos si pentru cateva ore sa se lasa pierduti in lumea fascinanta a circului si a magiei.

Cartea o puteti achizitiona de pe site-ul editurii Leda sau de pe: Elefant.ro, Libris etc.

Reclame

6 gânduri despre „Recenzie Circul Noptii de Erin Morgenstern

  1. Asta spuneam si eu pe alt blog este o carte grea, pentru ca daca nu stai sa meditezi la ea pierzi firul actiunii. Pe mine lumea din Circul Noptii ma face sa ma gandesc la Mircea Eliade. Numai acolo te piedeai intr-o poveste in care nu stiai exact cum trecea timpul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s