Un nou fantasy la editura Rao – Numele vantului de Patrick Rothfuss

coperta_2825_big[1]

Numele Vantului de Patrick Rothfuss 

Într-un târguşor uitat de lume, hangiul Kote duce un trai searbăd, învăluit de întreita tăcere a Pietrei de Hotar. Lucrurile se schimbă însă când la han îşi face apariţia Cronicarul, un învăţat hotărât să scoată la lumină trecutul misterios al hangiului. Căci Kote este nimeni altul decât Kvothe, cel mai mare (anti?)erou al vremii sale, alchimist priceput, ibovnic iscusit şi muzician desăvârşit,Kvoth Neînsângeratul, Kvothe Ucigaşul-de-Regi. Dornic să lămurească adevărul din spatele propriei legende, Kvothe îşi deapănă povestea, de la copilăria într-o trupă de artişti ambulanţi şi aniide mizerie petrecuţi ca orfan pe străzile unui oraş înţesat de primejdii până la nemaipomenitele peripeţii ca învăţăcel la marea Universitate, locul unde ştiinţa se împleteşte cu magia. Iar, dincolo de toate pluteşte o abia-ghicită ameninţare… Marcând debutul literar al lui Patrick Rothfuss, „Numele vântului” este mai mult decât un roman fantasy: bildungsroman, satiră academică şi poveste de dragoste, cartea va captiva imaginaţia cititorilor de toate vârstele.

Anunțuri

7 gânduri despre „Un nou fantasy la editura Rao – Numele vantului de Patrick Rothfuss

  1. Am citit cartea cand eram in Spania. Este absolut superba, insa nu va asteptati sa fie fantasy in genul cartilor publicate la Leda. Este mult mai complexa (vezi nr. de pagini), fara zane, vrajitoare, vampiri sau alte asemenea creaturi. Este cumva mult mai matura, daca pot folosi termenul asta fara a jigni pe cineva, actiunea este mult mai complexa, personaje multe, iti solicita atentia, deci nu se poate citi asa doar, din plictiseala! O recomand cu drag si vestea buna e ca a mai aparut un volum, „The wise man’s fear” si se afla in pregatire vol.3 „The doors of stone”. In Spania cel putin era nebunie cu seria asta, fiind clar un bestseller. Ma bucur sa vad ca Rao revine cu titluri grele dar cu promotii foarte atractive, ceea ce se intampla cam rar la ei.
    O seara frumoasa!
    Diana

    • Multumesc frumos, deci este un fantasy in genul cartilor Stapanul inelelor sau Cantec de gheata si foc. O serie de fantasy clasic. Este bine ca si cititorul roman sa aiba cat mai multe optiuni in privinta lecturilor.

  2. nu am citit aceasta serie insa numele cartii ma duce cu gandul la elementele naturale folosite in practici oculte , nu stiu de ce dar acolo duce …ideea cu un ucigas de regieste geniala mi-ar placea intr-o zi sa o citesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s