Recenzie: Mireasa fara voie de Jo Beverley

1691[1]

Mireasa fara voie de Jo Beverley

Titlul original: An Unwilling Bride #  Company of Rogues 2

Traducerea: Ruxandra Tarca

Nr. De pagini: 398

Editura : Lira

 

Sinopsis:

 

Beth Armitage duce viaţa simplă pe care şi-a dorit-o, căci slujba de profesoară la un pension de fete i-a oferit independenţa la care a visat întotdeauna şi, mai ales, libertatea de a nu fi supusă toanelor unui soţ. Soarta însă i-a pregătit o surpriză neaşteptată, când află că originile ei nu sunt tocmai modeste, căci tată îi este ducele de Becraven. Obligată de acesta să se mărite cu Lucien de Vaux, marchiz de Arden, Beth se trezeşte aruncată în lumea necunoscută a aristocraţiei pe care o dispreţuieşte atât de mult. Decisă să-l urască pe cel care i-a fost ales drept soţ, Beth descoperă că are nevoie de toată puterea pentru a rezista farmecelor lui Lucien, căci, pentru prima oară în viaţă, inima ei pare gata să se predea necondiţionat.

Romanele lui Jo Beverley s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume şi au fost răsplătite cu numeroase premii, printre care şi cinci trofee RITA din partea Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America. Mireasă fără voie a câştigat Premiul RITA şi Premiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste.

Parere personala:

Mireasa fara voie este prima carte scrisa de aceasta autoare pe care o citesc. Mereu cand  pun pentru prima data mana pe o carte scrisa de un autor  am o strangere de inima, mi-e teama sa nu fiu dezamagita pentru ca prin prisma acelei carti voi hotara daca voi mai lua ceva scris de el vreodata. In cazul de fata a fost o alegere inspirata, romanul m-a impresionat in mod placut.

Intr-o oarecare  masura schimbul de replici acide dar si inteligente dintre cei doi protagonisti mi-a amintit de dialogurile spumoase ale eroilor lui Jane Austen.

Povestea de dragoste dintre o domnisoara nu prea frumoasa, dar foarte inteligenta si un tanar nobil extrem de atragator, inteligent insa superficial in alegerile sale, m-a prins inca de la primele file.

Maniera in care se privesc reciproc la inceput, prejudecatile pe care le au amandoi unul fata de celalalt, modul in care pe parcurs ajung sa se cunoasca si sa se aprecieze, toate aceste aspecte mi-au placut si m-au trimis usor cu gandul la Lizzie Bennet si domnul Darcy.

Recomand aceasta lectura tuturor celor ce iubesc povestile de dragoste si in mod deosebit pasionatelor cititoare de historical romance.

Pentru mine Mireasa fara voie a fost una dintre cele mai reusite carti de gen pe care le-am citit in ultima perioada.

 

Anunțuri

15 gânduri despre „Recenzie: Mireasa fara voie de Jo Beverley

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s