Recenzie: Rapirea de Liz Braswell

Rapirea de Liz Braswell # Cele noua vieti ale lui Chloe King 2

Editura: Leda

Traducerea: Adrian Deliu

Numar de pagini: 286

ISBN: 978-973-102-394-6; 978-973-102-439-4

Sinopsis:

PISICILE CAD MEREU ÎN PICIOARE

Pentru Chloe King, viaţa devine din ce în ce mai palpitantă. Ea nu este nicidecum o adolescentă oarecare, iar faptul că se dovedeşte a fi descendenta unei rase mitice de feline o transformă în ţinta principală a războinicilor din Ordinul A Zecea Lamă.
O povară greu de dus pentru o fată de şaisprezece ani, dar destinul ei este pecetluit şi trebuie să se împlinească. Ea este Aleasa şi trebuie să-şi salveze semenii, chiar cu preţul sacrificiului suprem. Dar să nu uităm că are nouă vieţi!

Aceasta este a doua carte din triogia „Cele noua vieti ale lui Chloe King” a autoarei americane Liz Braswell. Cu siguranta cei ce au citit primul volum asteptau nerabdatori aparitia acestuia pentru a afla prin ce aventuri va mai trece Chloe si prietenii ei. Cartile trebuiesc citite in ordine cronologica pentru a putea intelege actiunea deci cei ce nu au citit inca primul volum (si doresc sa o faca) acesta se numeste Caderea.

Sa revenim insa la ceea ce descoperim in paginile cartii numarul doi. Asa cum cred ca va asteptati aflam mai multe despre eroina principala si despre cei asemeni ei, oamenii pisica – mai. Cunoastem  personaje noi la fel de fascinante ca si Chloe, in plus primim mai multe informatii despre cei pe care i-am intalnit in primul volum. Avem parte si de mai multa actiune, deci primim din toate mai mult decat in volumul anterior.

Asa cum banuiti Chloe va fi nevoita sa treaca prin noi aventuri si sa ia decizii importante pentru ea si pentru cei din jurul ei.

Dupa parerea mea acest volum este mai bogat in evenimente decat cel anterior, in consecinta mai bun, mai captivant. Aflam cateva detalii despre mai, despre stilul lor de viata, despre organizarea lor si mai ales despre trecutul lui Chloe si al familiei ei biologice.

Mi-a placut faptul ca se pune accent pe dezvoltarea personajului principal, Chloe creste, se maturizeaza, isi descopera calitati de care nu avea cunostinta. Ea este un lider si are acest lucru in gene chiar daca nu este constienta de acest fapt.

Daca privim cartea din perspectiva morala, descoperim ca autoarea pune accent pe valorile familiei, dragostea copilului fata de parinti si reciproca, pe importanta prieteniei, pentru ca ce poate fi mai valoros pentru un om decat cei apropiati.  

 

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Recenzie: Rapirea de Liz Braswell

    • Trebuie sa recunosc, nu este una din seriile mele preferate, am incercat sa pun accent pe elementele reusita ale acestei carti. Mereu caut sa evidentiez ceea ce are o carte mai bun, altfel as fi tare exigenta daca ar fi sa fac o comparatie cu tot ce am citit eu de-a lungul timpului. In plus la cartile YA incerc sa-mi imaginez cu mi s-ar fi parut cartea daca as fi citit-o la varsta corespunzatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s