Recenzie: orasul de Sticla de Cassandra Clare

Titlu original: City of Glass

Traducerea: Cristina Jinga

Editura: Leda

Numar de pagini: 478

ISBN: 978-973-102-349-6

 

Sinopsis:

Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge?

Orasul de sticla este al treilea volum din seria Instumente Mortale a autoarei americane Cassandra Clare. Initial volumul acesta a incheiat trilogia Instumentelor mortale, insa ulterior autoarea a hotarat sa continue aventura vanatorilor de umbre.

 Asa cum probabil baniuti volumul are o finalitate lucru care face lectura mult mai placuta. Sunt sigura ca vreti sa stiti ce se va intampla cu Clary, Jace si celelalte personaje pe care le-ati cunoscut dealungul acestei lecturi.

Ei bine in mod normal ar trebui sa fac o scurta prezentare a ceea ce se intampla in acest volum, nu am sa o fac pentru ca sunt sigura ca daca ati citit primele doua volume stiti cat de ampla este actiunea si care este maniera de scriere a autoarei, in plus probabil ca deja o mare parte din voi au cartea in biblioteca sau ati citit-o pana acum. Sa nu mai vorbesc de cat am tot laudat eu (si nu numai eu) seria aceasta, deci nu are sens sa mai scriu cat de mult mi-a placut, bla, bla, bla…

Un singur lucru este de spus, cartea se ridica la inaltimea asteptarilor poate chiar le si depaseste.

In consecinta (stiu, ma repet) eu recomand aceasta serie tuturor celor ce iubesc genul urban fantasy.

In incheiere vreau sa las un citat care mi-a placut:

“…Poate ca de aceea nu putea sa planga, isi dadu ea seama, uitandu-se cu ochi uscati la tavan. Ce rost are sa plangi, cand nu e nimeni care sa te consoleze? Si, mai rau, cand nici macar tu nu te poti consola?”

Anunțuri

41 de gânduri despre „Recenzie: orasul de Sticla de Cassandra Clare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s