Ingerul mecanic de Cassandra Clare recenzie

Titlu original: Clockwork Angel

Traducerea: Shauki Al- Gareeb

Editura: Leda

Numar de pagini: 400

ISBN: 978-973-102–369-4;978-973-102-370-0

Cartea o puteti cumpara de la: Leda, Libris, Elefant .ro

Sa vorbesc despre cartile Cassandrei Clare este ca si cum as fi nevoita sa vorbesc despre vreun sortiment de ciocolata, asta avand in vedrea ca eu sunt pur si simpu moarta dupa acest desert. Deci mai mult ca sigur ca voi fi subiecteva in aceasta recenzie.

Cartea de fata este prima din seria „Dispozitive infernale” a autoarei americane Cassandra Clare. La fel ca si cealalta serie, „Instrumente mortale” tin de genul steampunk. Din punctul meu de vedere seria de fata contine mai multe elemente caracteristice genului decat „Instrumentele mortale”. Oricum ambele serii sunt la fel de captivante.

Actiunea se desfasoara in Londra secolului al XIX-lea, insa nu cea pe care o stim noi din cartile de istorie, ci in cea a supranaturalilor.

Povestea debuteaza cu sosirea Tessei Gray, o tanara americana venita sa-si intalneasca fratele. Insa nu acesta o intampina asa cum s-ar fi asteptat, ci niste personaje dubioase. Ele o asigura ca sunt trimise de fratele ei si asa  Tessa ajunge sa fie prizoniera acestora.

Tinuta captiva si torturata zile la rand de sechestratorii ei, Tessa nu mai vede vreo cale de salvare, iar despre fratele ei nu stie absolut nimic.

Pana la urma imposibilul se produce si cineva o salveaza din inchisoarea vrajitoarelor. Asa ajunge sa-i cunoasca pe Will si Jem, doi vanatori de umbre, dar si pe ceilalti locatari ai Institutului. Aici incepe sa descopere o noua fata a lucrurilor, sa isi faca noi prieteni, sa se redescopere si chiar sa se indragosteasca.

Insa pericolele si tradarile pandesc din umbra tot timpul, dar de data asta Tessa nu mai este singura, ea are preteni.

Parerea mea:

Asa cum am scris mai devreme voi fi subiectiva; deci mi-a placut mult (al doilea volum si mai mult). „Dispozitive infernale” este genul acela de serie pe care o citesti pe nerasuflate. Nu dormi, nu mananci, cand nu poti  continua sa citesti  iti e imposibil sa nu te gandesti la clipa cand vei fi iar doar tu si cu cartea…Categoric vrei sa stii ce va urma.

Mai are sens sa va spun ca este o carte plina de actiune, suspans, mister, dragoste…Mai bine va spun doar atat, daca nu ati citit inca „Ingerul mecanic” ati face bine sa va grabiti.

Anunțuri

5 gânduri despre „Ingerul mecanic de Cassandra Clare recenzie

  1. Absolut superba cartea, Cassandra Clare a devenit una dintre scriitoarele mele preferate.
    Abia astept sa pot citi si cel de-al doilea volum.

  2. Absolut superba cartea, abia astept sa pot citi si cel de-al doilea volum.
    Cassandra Clare a devenit una dintre scriitoarele mele preferate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s