Blestemul focului de Chloe Neill recenzie

Titlu original: Firespell

Traducerea: Gabriela Stoica

Editura: Leda

Numar de pagini: 350

ISBN: 978-973-102-427-1;978-973-102-428-8

Cartea o puteti comanda la:

Leda

Libris

Elefant.ro

Despre cartile lui Chloe Neill am auzit cu totii, ma refer aici la cei ce iubesc genul urban fantasy. Le-am dorit si le-am tot cerut pe blogul editurii Leda pana ce rugamintile ne-au fost ascultate si uite asa ne-am ales cu seria Elita Intunecata (Dark Elite) tradusa si in limba romana.

Despre Chloe Neill pot spune ca este o cunoscuta autoare de urban fantasy pentru adolescenti, seriile sale fiind „Chicagoland Vampires” si cea de fata, „Dark Elite”.

Primul volum din serie, „Blestemul focului” ne introduce in lumea mai putin cunoscuta a orasului Chicago, mai precis prin intermediul lui Lily Parker descoperim o lume noua, ascunsa ochilor muritorilor de rand, cea oculta a supranaturalilor.

Intr-o buna zi Lily se trezeste „expediata” de parintii ei intr-o scoala elitista, numita Sfanta Sofia tocmai in Chicago. Asta datorita faptului ca acestia sunt nevoiti sa plece in interes de serviciu in Germania.

Asa ca biata Lily singura, departe de casa, familie si prieteni trebuie sa-si continuie scoala si viata. Ea isi face noi prieteni si incearca sa se integreze in peisaj, desi nu ii este tocmai usor. Totusi Scout, colega de apartament se pare ca-i este cea mai apropiata amica. Ea are insa un secret pe care Lily il descopera, iar din acel moment situatia devine complicata…

Parerea mea:

„Blestemul focului” este o carte alerta, captivanta, amuzanta. Este o lectura placuta, facila, tocmai buna pentru un weekend plin de mister si magie.

M-a placut maniera curata in care este scrisa cartea. Nu te pierzi in detalii, tot timpul ai o privire clara asupra actiunii asa ca nu te simti pierdut printre randuri.

Presonajele sunt bine conturate si este aproape imposibil sa nu le indragesti.

Cartea pune accent pe dinamica evenimentelor, este  o poveste 100% paranormala, cu mister, un strop de iubire si  multa actiune.

Nu este insa un roman profund sau moralizator, in acest sens pot sa mentionez ca atrage atentia asupra valorilor morale legate de prietenie si asupra relatiilor dintre copii si parinti.

Recomand aceasta carte iubitorilor de urban fantasy, in speta celor tineri. Cu siguranta nu veti regreta timpul petrecut in compania ei.

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Blestemul focului de Chloe Neill recenzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s