Divergent de Veronica Roth recenzie

Divergent

Autor: Veronica Roth

Traducerea: Adrian Deliu

Editura: Harper Collins Children’s Books (S.U.A); Leda (RO)

Data aparitiei: mai 2011 (SUA); noiembrie (RO)

ISBN: 978-973-102-413-4;978-973-102-412-7

Nr. de pagini: 446

Citita in : decembrie

Limba: romana

Cartea poate fi cumparata de aici:

Leda, Libris, Elefant (Ro)

Book Depository (eng)

Sumar:

O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI HOTĂRĂŞTE PRIETENII

O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DEFINEŞTE IDEALURILE

O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DETERMINĂ CREDINŢA – PENTRU TOTDEAUNA

O SINGURĂ ALEGERE
TE POATE TRANSFORMA RADICAL

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.

Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfîşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.

Despre carte si autor:

Acesta este romanul de debut al tinerei autoare Veronica Roth. El este primul din trilogia cu acelasi nume, urmatorul “Insurgent” urmand a fi disponibil in limba engleza din luna mai 2012.

Acest prim volum este apreciat atat cititorilor cat si de criticii de specialitate. Volumul a fost desemnat de  site-ul Goodreads – Cartea preferata a anului 2011 si Cel mai bun roman fantasy/S.F. pentru tineri, de asemenea a fost declarat de care Publishers Weekly – unul dintre cele mai bune 100 romane ale anului 2011 si desemnat de Amzon.com- bestesteller  pentru tineri in anul 2011.

Cartea va avea parte si de o ecranizare, autoarea facand cunoscut  faptul ca drepturile de ecranizare au fost achizitionate de Summit Entertaiment inca de anul trecut.

Povestea:

Beatrice Prior este o adolescenta de saisprezece ani ce  traieste alaturi de parintii si fratele ei intr-un Chicago distopic.

Lumea lui Beatrice este divizata in cinci factiuni, fiecare din ele fiind bazata exclusiv pe o anume virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia( cei altruisti), Neinfricatii (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti).

Povestea incepe in ziua in care eroina noastra trebuie sa ia cea mai importanta decizie a vietii sale, aceea de a alege carei factiuni isi va dedica existenta.

Inainte insa de a alege toti tinerii sunt nevoiti sa se supuna unui test ce-i vor orienta spre viitoarea decizie, spre cea mai buna optiune.

Beatrice insa este diferita de ceilalti, pentru ea razultatul testului nu o ajuta, ci din contra, o pune in pericol.

Deoarece toti cei asemeni ei nu sunt binevazuti de societate, dar totusi ea trebuie sa-si aleaga un drum.

Ce alegere va face Beatrice si ce-i va fi dat sa descopere veti afla citind aceasta carte.

Opinia mea:

Cand am primit aceasta carte deja citisem o multime de recenzii pozitive si toti laudau aceasta carte, deci logic am pornit de la premiza ca am in mana o carte grozava si chiar asa a si fost.

Romanul este bine scris, intr-o maniera alerta ce nu te lasa sa te plictisesti. Ideea de baza este una noua, solid construita de autoare. Limbajul este unul facil ce fac lectura usoara, accesibila. Personajele sunt credibile, actiune si tensiune din plin si avem parte si de ceva romantism.

Pot spune ca este unul dintre cele mai bune romane ce mi-au trecut prin mana anul trecut, deci chiar merita citita aceasta carte.

 Cu siguranta nu veti regret.

Despre carte pe: Goodreads

Pagina Autoarei: Veronica Roth

Book Trailer:

 

Voi ati citit aceasta carte? Ce parere v-ati facut despre aceasta?

Anunțuri

12 gânduri despre „Divergent de Veronica Roth recenzie

  1. Daa, si eu am citit-o acum vreo saptamana-doua. Per ansamblu mi-a placut, desi am citit-o in engleza (prima mea lectura in engleza) si la inceput mi-a fost ceva mai greu sa ma obisnuiesc. I-am facut si eu recenzia si am mentionat si acolo ca primul sfert de carte nu m-a impresionat foarte tare, nu stiu daca a fost vina povestii sau a faptului ca abia imi intram in mana cu cititul in alta limba. Dar din momentul in care Tris face alegerea, chiar nu am mai putut sa o las din mana. Iar finalul m-a lasat pur si simplu fara cuvinte. Ma asteptam oricum la un punct culminant dar a fost mult, mult mai mult decat mi-as fi putut imagina!

  2. cand am terminat cartea a trebuit sa-mi iau cateva momente de reculegere:)))…nu imi vine sa cred ca asa mult mai e pana apare al 2 vol:((…o carte foarte buna!!:)

  3. Pingback: Concurs Divergent de Veronica Roth ediţia tie-in | My bookish world

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s