Jocul Minciunii de Sara Shepard recenzie

Jocul minciunii

Autor: Sara Shepard

Titlu original:The Lying Game

Traducerea: Sorin Petrescu

Editura: Leda

Nr. de pagini: 316

Coperta cartii:

Cum ar fi dacă ai avea o soră geamănă pierdută cu mult timp în urmă?
Cum ar fi dacă ar dispărea exact în ziua în care trebuia să vă întâlniţi?
Cât de departe ai merge ca să afli ce s-a întâmplat?

 

Când eşti mort, cel mai rău e că nu mai ai parte de micile plăceri ale vieţii: săruturi, secrete, bârfe… Dar eu sunt pe cale să fac ceva ce n-a mai făcut nimeni: să-mi repet viaţa, cu ajutorul Emmei, sora mea geamănă de mult pierdută, pe care nici măcar n-am apucat s-o cunosc.

Am dispărut chiar în ziua când trebuia să ne întâlnim, iar acum Emma încearcă disperată să afle ce s-a întâmplat cu mine. Ca să dezlege puzzle-ul, singura soluţie e să devină eu. Dar cum să râdă la glumele găştii mele de prietene? Cum să-l convingă pe iubitul meu că ea e fata de care s-a îndrăgostit? Cum să facă pe fiica fericită atunci când îi îmbrăţişează de noapte bună pe părinţii mei?

Şi cum să păstreze în continuare secretul atunci când îşi dă seama că ucigaşul îi urmăreşte fiecare mişcare?

 

Să înceapă jocul minciunii!

Adevăr sau minciună?

Cand am inceput sa citesc aceasta carte urmarisem deja cateva episoade din serialul realizat pe baza acestei serii, deci oarecum nu eram straina de subiect. Experienta m-a invatat insa sa nu ma astept la prea multe asemanari intre film si carte, asa ca am luat volumul in mana si am lasat-o pe autoare sa ma surprinda cu povestea ei.

Daca ati citit vreun volum din seria “Micutele Mincinoase” si v-a placut atunci cu siguranta veti savura si aceasta noua poveste plina de mistere si situatii neprevazute.

Cartea este scrisa in maniera romanelor de suspans, cu elemente ce tin de sfera romanelor politiste, insa este una pentru adolescenti. Eroii sunt tineri, iar situatiile sunt specifice varstei. La fel ca in “Micutele Mincinoase” actiunea se desfasoara in lumea adolescentilor din suburbiile americane.

Autoarea ne arata o alta fata a vietii tinerilor obisnuiti, ce secrete pot ascunde si mai ales cat de palpitanta poate fi viata aparent obisnuita.

Asa ca avem o crima, un criminal nedescoperit (inca) si o tanara ce trebuie sa dezlege misterul mortii surorii sale (gemene).

Deci suna palpitant…Voi ce ziceti?

Reclame

3 gânduri despre „Jocul Minciunii de Sara Shepard recenzie

  1. Am inceput cartea si apoi m-am luat cu cartile din programa scolara si cu altele. Dar descrierea e captivanta si cat am citit din carte mi-a placut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s